Vývar s krupicovým svítkem

Ingredience

1 l ochuceného vývaru (zeleninový nebo masový), hrst nadrobno pokrájené zeleniny (mrkev, petržel, celer, pórek, květák, ...)

svítek: 2 vejce, 4 lžíce dětské krupičky, sůl

Postup

Do vývaru v hrnci nasypeme pokrájenou zeleninu.

Celá vejce důkladně prošleháme s krupicí a špetkou soli. Těstíčko vylijeme do pánve, kterou jsem vytřeli olejem a předem zahřáli.

Svítek pomalu usmažíme z obou stran dorůžova (nenencháme ho příliš ztmavnout).

Hotový svítek přemístíme z pánve na prkénko a ihned ho nakrájíme na drobné kostičky. Nasypeme je do nádoby se studenou vodou, aby zchladly.

Pak je scedíme a nasypeme do vývaru, který jsme mezitím přivedli k varu.

Svítek se zeleninou povaříme 8-10 minut.

Přidáno: 17.2.2019