Žampionová polévka

Ingredience

asi 300 g žampionů, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 4 kuličky nového koření, špetka mletého pepře, sůl, olej, jíška hotová světlá, 1 kostka masoxu, petrželová nať čerstvá nebo sušená

Postup

Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, mrkev a celer nastrouháme nebo pokrájíme na malé kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a za stálého míchání dusíme, až zmenší výrazně objem. Pak zalijeme vodou (asi 1 l), osolíme, přidáme kuličky koření, mrkev, celer a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme hrst jíšky, masox, opepříme a vaříme ještě 5 minut. Vyndáme kuličky koření, vmícháme zelenou petrželku a dále už nevaříme.

Žampionová polévka

Přidáno: 27.1.2008