Zeleninová s jáhlami

Ingredience

2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 petržel, 2 mrkve, 2 brambory, 1 kostka slepičího bujónu, sůl, mletý pepř, majoránka, 3-4 lžíce jahel, 3 stroužky česneku, zelená petrželka

Postup

V hrnci rozpálíme olej a máslo. Nasypeme pokrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Za stálého míchání smažíme, až mrkev pustí barvu. Zalijeme studenou vodou (asi 1,5 l), osolíme, přidáme bujón, na kostičky nakrájené oloupané brambory, pepř, majoránku, jáhly a vaříme do změknutí (asi 15 minut). Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek a posekanou zelenou petrželku.

Zeleninová s jáhlami

Přidáno: 5.9.2009