Cizrnová pomazánka (hummus)

Ingredience

150 g suché cizrny, 100 ml studeného vývaru z cizrny, 4 stroužky česneku, 50 ml olivového oleje, šťáva z půlky citronu, sůl, římský kmín drcený, 100 g sezamové pasty tahini

Postup

Cizrnu propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.

Druhý den ji v téže vodě uvaříme, vodu trochu osolíme a vaříme asi hodinu, až je cizrna zcela měkká.

Uvařenou cizrnu scedíme (vývar uchováme) a necháme vychladout.

Vychladlou cizrnu společně se studeným vývarem, olivovým olejem, česnekem, citronovou šťávou, solí a kmínem rozmixujeme na hladkou hustou kaši.

Nakonec vmixujeme pastu tahini.

Hummus podáváme v misce nebo namazaný na pečivu, vždy zakápnutý olivovým olejem. Můžeme lehce poprášit mletou paprikou.

zdroj: Kluci v akci

Přidáno: 8.5.2016