Dýňová pomazánka s česnekem

Ingredience

1 středně velká dýně hokaido, olivový olej, 3 snítky čerstvé majoránky, 1 malá posekaná chilli paprička, sůl, 5-6 stroužků česneku, 4-5 lžiček citronové šťávy

Postup

Dýni omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme je na plech vyložený papírem na pečení, osolíme, posypeme chilli papričkou, přidáme majoránku a pokropíme 2 lžícemi olivového oleje.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a dýni upečeme doměkka, trvá to 20-25 minut.

Měkkou dýni sesypeme z pekáče do misky a ponorným mixérem rozmixujeme. Není třeba mixovat úplně dohladka, klidně můžeme nechat drobné kousky.

K rozmixované dýni přidáme 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme dosolit či dokyselit citronovou šťávou.

Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme čerstvou majoránkou.

Přidáno: 5.5.2018