Dýňová pomazánka s česnekem
Ingredience
1 středně velká dýně hokaido, olivový olej, 3 snítky čerstvé majoránky, 1 malá posekaná chilli paprička, sůl, 5-6 stroužků česneku, 4-5 lžiček citronové šťávy
Postup
Dýni omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme je na plech vyložený papírem na pečení, osolíme, posypeme chilli papričkou, přidáme majoránku a pokropíme 2 lžícemi olivového oleje.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a dýni upečeme doměkka, trvá to 20-25 minut.
Měkkou dýni sesypeme z pekáče do misky a ponorným mixérem rozmixujeme. Není třeba mixovat úplně dohladka, klidně můžeme nechat drobné kousky.
K rozmixované dýni přidáme 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme dosolit či dokyselit citronovou šťávou.
Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme čerstvou majoránkou.
Přidáno: 5.5.2018