Angry bird bez mléčné bílkoviny
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g krystalového cukru, 7 lžic oleje, 280 g hladké mouky
krém: 800 ml jahodového džusu, 2 sáčky jahodového pudinku, 500 g hery, 260 g moučkového cukru, 3 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce rumu
dále: jahodová marmeláda, 200 ml jahodového džusu, rum, potahovací hmota, potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm a necháme vychladnout.
Z jahodového džusu uvaříme hustý pudink. Změklou heru s cukrem ušleháme do pěny a po troškách vešleháme vychladlý vlažný pudink. Nakonec zašleháme po lžících rum.
Vychladlý korpus třikrát prokrojíme. Jednotlivé pláty pokropíme džusem a rumem (v libovolném poměru), potřeme marmeládou a krémem. Zbytkem krému potřeme celý dort zvenku a důkladně vychladíme v ledničce.
Ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 7.3.2015