Auto bez mléčné bílkoviny

Ingredience

těsto: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 7 lžic oleje

krém: 500 g cukrářské stelly, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 800 ml jablečné šťávy, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku

dále: višňový gel, obarvený marcipán, 4 sušenky oreo

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Z jablečné šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink a za občasného promíchání necháme vychladnout.

Stellu s cukrem ušleháme do pěny a po částech zašleháme vlažný pudink.

Korpus vodorovně rozkrájíme na čtyři pláty. Pak ho rozkrojíme na tři části (viz foto).

Prostřední část bude tvořit spodní část auta, z oblouků vytvoříme kabinu.

Všechny části upravíme krájením tak, aby se z nich dalo poskládat auto.

Postupně je promažeme višňovým gelem a krémem a spojíme do požadovaného tvaru. Celý takto vzniklý tvar obmažeme krémem.

Z marcipánu přilepíme oblouky - budoucí blatníky, případně další části (není nutné). Dáme ztuhnout do lendničky.

Vychlazený dort potáhneme rozváleným obarveným marcipánem a dotvoříme do podoby auta.

Kola jsou tvořena sušenkami oreo obalenými černým marcipánem.

Přidáno: 3.3.2017