Auto bez mléčné bílkoviny
Ingredience
těsto: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 7 lžic oleje
krém: 500 g cukrářské stelly, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 800 ml jablečné šťávy, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
dále: višňový gel, obarvený marcipán, 4 sušenky oreo
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).
Z jablečné šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink a za občasného promíchání necháme vychladnout.
Stellu s cukrem ušleháme do pěny a po částech zašleháme vlažný pudink.
Korpus vodorovně rozkrájíme na čtyři pláty. Pak ho rozkrojíme na tři části (viz foto).
Prostřední část bude tvořit spodní část auta, z oblouků vytvoříme kabinu.
Všechny části upravíme krájením tak, aby se z nich dalo poskládat auto.
Postupně je promažeme višňovým gelem a krémem a spojíme do požadovaného tvaru. Celý takto vzniklý tvar obmažeme krémem.
Z marcipánu přilepíme oblouky - budoucí blatníky, případně další části (není nutné). Dáme ztuhnout do lendničky.
Vychlazený dort potáhneme rozváleným obarveným marcipánem a dotvoříme do podoby auta.
Kola jsou tvořena sušenkami oreo obalenými černým marcipánem.
Přidáno: 3.3.2017