Banánové letadélko

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
náplň: 100 g banánového zeesanu, 125 g vody, 500 ml smetany ke šlehání, 100 g mléčné čokolády
krém: 150 g másla, 3 lžíce meruňkové marmelády
dále: šťáva z 1 malého mandarinkového kompotu, potahovací hmota white icing

Postup

Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 24 cm podle tohoto receptu. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do polotuha. Ve větší misce rozšleháme ruční metličkou zeesan s vodou, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vařečkou vmícháme nahrubo postrouhanou čokoládu. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Jednu část pokropíme mandarinkovou šťávou a natřeme na ni polovinu náplně. Přiložíme druhou část korpusu, zopakujem postup a přikryjeme poslední částí. Lehce přimáčkneme a nožem opatrně setřeme náplň, která vyčnívá z dortu ven. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém připravíme důkladným našleháním másla s marmeládou a ztuhlý dort jím celý potřeme. Opět necháme vychladit. Nakonec dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Banánové letadélko
Banánové letadélko
Banánové letadélko
Banánové letadélko
Banánové letadélko
Banánové letadélko
Banánové letadélko
Banánové letadélko

Přidáno: 10.7.2009