Banánovo-borůvkový s čokoládou
Ingredience
hnědý korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 380 g hladké mouky, 20 g kakaa
světlý korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 150 g banánového zeesanu + 180 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
krém: 200 g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 80 g vanilmixu + 240 ml vody
dále: borůvkový gel, rum, obarvená potahovací hmota
Postup
Oba korpusy upečeme ve čtveraté formě 30x30 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Připravíme banánovou šlehačku a nakonec do ní vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme.
Dolní část rozkrojeného korpusu prokapeme rumem, potřeme vrstvou borůvkového gelu a polovinou banánové šlehačky. Přiložíme světlý korpus a postup zopakujeme. Nakonec přikryjeme druhou částí hnědého korpusu, lehce přitlačíme a v ledničce necháme ztuhnout.
Vanilmix s vodou rozšleháme a necháme 10 minut postát (ztuhne). Přidáme změklé máslo, cukr a ušleháme hladký krém.
Krémem potřeme celý dort zvenku a znovu dáme vychladit.
Dobře vychlazený dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 24.2.2012