Beruška

Ingredience

těsto: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 250 g tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač, 1 plechovka jahodového kompotu, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr dle chuti
na dokončení: 3 lžíce máslového krému nebo marmelády, marcipán nebo jiná potahovací a modelovací hmota

Postup

Z uvedených surovin připravíme těsto a upečeme v profesionální sadě na pečení dortů (viz recept plněná kopule). Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Tvaroh rozmícháme dohladka s několika lžícemi šťávy z kompotu a vmícháme do něj šlehačku. Podle návodu na sáčku zapracujeme želatinový ztužovač se 100 ml vody a podle chuti dosladíme. Všechno společně krátce prošleháme a vmícháme pokrájené jahody. Jahodovou hmotou naplníme dutinu v kouli a přiklopíme. Dáme do ledničky ztuhnout. Ztuhlý dort vyklopíme, celý povrch potřeme tenkou vrstvou krému nebo marmelády a potáhneme potahovací hmotou obarvenou na červeno. Zbytkem hmoty dozdobíme.

Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška
Beruška

Přidáno: 22.2.2009