Bomba
Ingredience
těsto: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa
náplň: 300 g smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 2-3 lžičky pomerančové pasty, 1 sáček želatinového ztužovače za studena
krém: 50 g změklého másla, 1 vrchovatá lžíce nutelly
dále: rum, marmeláda, marcipán, kakao, modrá potravinářská barva
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Postupně přišleháme žloutky a olej.
Nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem.
K upečení použijeme sadu na plněné dorty, jako třeba tady.
Vychladlou polokouli vystříkáme rumem a vymažeme marmeládou.
Smetanu s cukrem ušleháme, ke konci šlehání přidáme pomerančovou pastu.
Ztužovač rozmícháme podle návodu se 100 g vody a spojíme se šlehačkou.
Náplní vyplníme dutinu v polokouli. Přiklopíme základnou a dáme ztuhnout do ledničky.
Změklé máslo s nutellou vyšleháme na jemný krém. Kopuli vyklopíme z formy a celou krémem potřeme. Znovu dáme vychladit.
Marcipán obarvíme kakaem na tmavě hnědou barvu a pak zapracujeme trochu gelové modré barvy (royal blue). Potáhneme kouli a zbytkem marcipánu dotvoříme.
Přidáno: 31.12.2015