Dort bez mléčné bílkoviny

Ingredience

korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 280 g hladké mouky
krém: 500 g hery, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 800 ml šťávy za jahodového kompotu, 2 sáčky jahodového pudinku, 2 lžíce polohrubé mouky
dále: rum, 2 plechovky jahodového kompotu, modelovací a potahovací hmota (white icing)

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout.

Pudinkový prášek a mouku rozmícháme v hrnku jahodové šťávy. Zbytek zahřejeme, vlijeme obsah hrnku a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

Změklou heru s oběma cukry ušleháme. Po lžících zašleháme jahodovou kaši a důkladně vyšleháme hladký krém.

Kropus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme krémem a proložíme okapanými jahodami.

Po ztuhnutí potřeme zbytkem krému celý povrch dortu a znovu necháme ztuhnout.

Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Dort bez mléčné bílkoviny
Dort bez mléčné bílkoviny
Dort bez mléčné bílkoviny

Přidáno: 23.9.2011