Dort bez mléčné bílkoviny
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 280 g hladké mouky
krém: 500 g hery, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 800 ml šťávy za jahodového kompotu, 2 sáčky jahodového pudinku, 2 lžíce polohrubé mouky
dále: rum, 2 plechovky jahodového kompotu, modelovací a potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout.
Pudinkový prášek a mouku rozmícháme v hrnku jahodové šťávy. Zbytek zahřejeme, vlijeme obsah hrnku a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.
Změklou heru s oběma cukry ušleháme. Po lžících zašleháme jahodovou kaši a důkladně vyšleháme hladký krém.
Kropus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme krémem a proložíme okapanými jahodami.
Po ztuhnutí potřeme zbytkem krému celý povrch dortu a znovu necháme ztuhnout.
Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 23.9.2011