Dort s pejsky
Ingredience
tmavý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa, 6 lžic oleje
světlý korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 4 lžíce oleje
vanilková náplň: 250 g vanilmixu + 600 g vody, 3 lžíce rumu, 400 g smetany ke šlehání
čokoládová náplň: 400 g smetany ke šlehání, 80 g čokoládového zeesanu + 100 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 150 g másla, 4 lžíce nutelly
dále: jahodová marmeláda, rum, obrázek z jedlého papíru, decorgel, trochu vanilkového krému, marcipán, potravinářské barvy
Postup
Oba korpusy upečeme postupně ve formě 33x26 cm. Necháme vychladnout.
Vanilmix prošleháme s vodou a rumem a necháme 10 minut stát. Smetanu ušleháme, přidáme k vanilmixu a společně krátce prošleháme.
Na čokoládovou náplň ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do konzistence jogurtu. Zeesan prošleháme s vodou, přidáme smetanu a společně ušleháme dotuha.
Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme.
Jednu část hnědého korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a čokoládovou náplní.
Přiložíme světlý korpus, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a natřeme vanilkovou náplň. Přikryjeme druhou částí hnědého korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s nutellou ušleháme na lehký krém a potřeme jím dort ze všech stran. Znovu necháme vychladit.
Ztuhlý dort potáhneme marcipánem, přilepíme obrázek a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 28.7.2017