Dort s pejsky

Ingredience

tmavý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa, 6 lžic oleje

světlý korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 4 lžíce oleje

vanilková náplň: 250 g vanilmixu + 600 g vody, 3 lžíce rumu, 400 g smetany ke šlehání

čokoládová náplň: 400 g smetany ke šlehání, 80 g čokoládového zeesanu + 100 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru

krém: 150 g másla, 4 lžíce nutelly

dále: jahodová marmeláda, rum, obrázek z jedlého papíru, decorgel, trochu vanilkového krému, marcipán, potravinářské barvy

Postup

Oba korpusy upečeme postupně ve formě 33x26 cm. Necháme vychladnout.

Vanilmix prošleháme s vodou a rumem a necháme 10 minut stát. Smetanu ušleháme, přidáme k vanilmixu a společně krátce prošleháme.

Na čokoládovou náplň ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do konzistence jogurtu. Zeesan prošleháme s vodou, přidáme smetanu a společně ušleháme dotuha.

Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme.

Jednu část hnědého korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a čokoládovou náplní.

Přiložíme světlý korpus, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a natřeme vanilkovou náplň. Přikryjeme druhou částí hnědého korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.

Máslo s nutellou ušleháme na lehký krém a potřeme jím dort ze všech stran. Znovu necháme vychladit.

Ztuhlý dort potáhneme marcipánem, přilepíme obrázek a libovolně dozdobíme.

Přidáno: 28.7.2017