Dort za sběr 1
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
1. krém: 250 g másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 velká plechovka broskvového kompotu, 150 g moučkového cukru
2. krém: 125 g másla, 50 g vanilmixu, 2 lžíce moučkového cukru
dále: šťáva z mandarinkového kompotu, potahovací hmota (barbara top decor)
Postup
Dortový korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
1. krém: ze 400 ml šťávy z broskvového kompotu (pokud chybí, doplníme vodou), mouky a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši. Za občasného zamíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo s cukrem vyšleháme a pak zašleháme vlažnou kaši po lžících.
Broskve nakrájíme na plátky.
2. krém: vanilmix zalijeme 150 ml vody, rozšleháme a necháme 10 minut postát. Pak přidáme změklé máslo, cukr a důkladně vyšleháme.
Studený korpus dvakrát prokrojíme. Pláty prokapeme mandarinkovou šťávou, promažeme prvním krémem a proložíme pokrájenými broskvemi.
Povrch celého dortu potřeme druhým krémem a dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 21.11.2010