Dort za sběr 10
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 320 g hladké mouky, 8 lžic oleje
náplň: 600 ml smetany ke šlehání, 125 g banánového zeesanu + 150 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 120 g másla, 3-4 lžíce nutelly
dále: rum, jablečná nutella, potahovací a modelovací hmota
Postup
Korpus upečeme ve formě 25x25 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Připravíme banánovou šlehačku.
Korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé pláty pokapeme rumem, potřeme jablečnou nutellou a naplníme šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s nutellou ušleháme na hladký krém. Tím potřeme ztuhlý dort ze všech stran a znovu necháme vychladit.
Až krém ztuhne, dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 26.4.2015