Dort za sběr 9

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g banánového zeesanu + 125 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 2 lžíce nutelly
dále: modelovací hmota (white icing), 150 g malinového gelu, potravinářské barvy, rum

Postup

Korpus upečeme ve formě 25x25 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Ze smetany, vanilkového cukru a zeesanu připravíme banánovou náplň.

Korpus dvakrát prokrojíme, pokropíme rumem, potřeme malinovým gelem a naplníme banánovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Změklé máslo vyšleháme s nutellou do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a znovu dáme vychladit.

Ztuhlý dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.

Dort za sběr 9
Dort za sběr 9
Dort za sběr 9

Přidáno: 30.10.2014