Dýně s mandarinkami

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky
náplň: 2 plechovky mandarinkového kompotu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového pudinku bez vaření Creme Olé, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1 lžíce moučkovéo cukru
dále: 1 kg marcipánu, rum, meruňková marmeláda, potravinářské barvivo, trochu kakaa na obarvení marcipánu

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Do větší nádoby vylijeme mandarinky i se šťávou a smetanu, přidáme vanilkový cukr, pudinkový prášek a těsně uzavřeme. Prudkým třepáním nádobou připravíme hustý mandarinkový krém, trvá to 1-2 minuty. Jakmile obsah nádoby zpevní, je hotovo.

Korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé pláty pokropíme rumem, potřeme marmeládou a naplníme mandarinkovým krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Zatím ušleháme změklé máslo s cukrem a marmeládou na jemný nadýchaný krém. Tím potřeme celý dort zvenku a znovu dáme vychladit.

Kousek marcipánu obarvíme kakaem nahnědo, malý kousíček nazeleno. Zbytek obarvíme oranžovou barvou.

Vychlazený ztuhlý dort potáhneme oranžovým marcipánem a dřív než oschne a zpevní vyznačíme na povrchu rýhy (kosticí nebo tupou stranou nože).

Z hnědého marcipánu vytvoříme oči, nos a pusu. Ze zeleného vykrojíme lístky na ozdobu.

Dýně s mandarinkami
Dýně s mandarinkami
Dýně s mandarinkami

Přidáno: 1.11.2015