K promoci

Ingredience

tmavý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa
světlý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky
roládka: 2 vejce, 27 g krystalového cukru, 45 g hladké mouky
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g banánového zeesanu, 125 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 150 g čokoládového zeesanu, 125 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém na obmazání: 250 g másla, 5 lžic nutelly
krém do roládky: 100 g másla, 4-5 lžic višňového gelu, 3-4 lžíce cukru
dále: rum, višňový gel, potahovací hmota (white icing), potravinářské barvy

Postup

Hnědý i světlý korpus upečeme na plechu nebo ve formě 32x26 cm a necháme vychladnout. Tmavý korpus po vychladnutí rozkrojíme vodorovně na dva pláty.

Připravíme banánovou šlehačku a zlehka do ní vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Jednu část hnědého korpusu pokropíme rumem a potřeme banánovou šlehačkou. Přiklopíme světlým plátem, lehce přitlačíme a uložíme na chvíli do ledničky.

Připravíme čokoládovou šlehačku. Dort vyndáme z ledničky, světlý plát pokropíme rumem a natřeme čokoládovou šlehačku. Druhý hnědý plát potřeme višňovým gelem a namazanou stranou přiložíme na čokoládovou náplň. Zlehka přitlačíme a dáme celé ztuhnout do ledničky na několik hodin.

Krém: máslo s nutellou důkladně vyšleháme do pěny. Tímto krémem pomažeme celý dort ze všech stran a znovu necháme ztuhnout a pořádně vychladit.

Na roládku ušleháme bílky s cukrem, do pevného sněhu zašleháme žloutky a pak mouku. Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení (nemusí být přes celý plech) a upečeme. Máslo s trochou cukru vyšleháme do pěny a pak zašleháme trochu višňového gelu. Tímto krémem potřeme vychladlý roládkový plát a pevně stočíme. Opět necháme vychladit. Pak seřízneme na požadovanou velikost, potřeme trochou krému a obalíme potahovací hmotou.

Vychlazený dort překlopíme "vzhůru nohama" a dotvoříme obarvenou potahovací hmotou do tvaru knihy. Na ni položíme potaženou roládku jako diplom a všechno libovolně dozdobíme.

K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci
K promoci

Přidáno: 10.11.2011