Kávový dort s čokoládou

Ingredience

korpus: 4 vejce, špetka soli, 250 g krystalového cukru, 100 g oleje, 100 ml teplé vody, 250 g hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva, 1 lžíce rumu
krém: kávový
dále: rum, modelovací čokoláda

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej, vmícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, asi 40 minut). Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme, jednotlivé plátky pokropíme rumem a promažeme krémem. Nakonec pomažeme celý dort zvenku a dáme do ledničky ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme rozválenou modelovací čokoládou a ozdobíme ozdobami, které jsme si z modelovací čokolády udělali předem.

Kávový dort s čokoládou

Přidáno: 28.2.2009