Kočičí dort
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 20 g kakaového prášku, 300 g hladké mouky
náplň: 2 malé plechovky mandarinek, 125 g jogurtového zeesanu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru
krém: 120 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: rum, potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Těsto na dortový korpus rozdělíme do forem o průměru 24 cm a 13 cm. Upečeme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Vychladlé korpusy každý dvakrát prokrojíme.
Připravíme jogurtovou šlehačku, ale místo vody použijeme pro rozmíchání zeesanu šťávu z mandarinkového kompotu.
Pláty korpusu prokapeme rumem, promažeme náplní a proložíme kompotovanými mandarinkami. Dáme ztuhnout do ledničky.
Krém připravíme důkladným našleháním másla s nutellou.
Celý dort pomažeme krémem a necháme zase vychladit a ztuhnout.
Potom potáhneme obarvenou potahovací hmotou a dozdobíme předem vymodelovanými ozdobami.
Přidáno: 20.11.2010