Košík s kopretinami

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
krém: 250 g másla, 200 g vanilmixu, 500 ml vody, 4 lžíce rumu
dále: višňový gel, rum, nutella, white icing (nebo jiná modelovací hmota)

Postup

Upečeme korpus ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Krém: vanilmix s vodou a rumem rozšleháme a postupně vešleháme změklé máslo. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Horní část necháme celou, z prostřední odkrojíme po obvodu asi centimetrový pásek a z nejnižší části asi dvoucentimetrový. Dolní (nejmenší) část pokropíme rumem, potřeme gelem a krémem. Přiložíme prostřední kruh, a zopakujeme. Nakonec přikryjeme horní (největší) částí. Odkrojky z korpusu rozdrobíme, pokropíme 3-4 lžícemi rumu a smícháme se zbylým krémem. Vmícháme 3-4 lžíce nutelly a dobře rozmícháme. Touto hmotou košík dotvarujeme (zarovnáme boky a můžeme mírně vyboulit povrch). Dáme ztuhnout do ledničky. Boční stěnu košíku potáhneme hnědou potahovací hmotou, do které jsem otiskli motiv pleteniny. Z téže hmoty vyválíme dlouhé tenké válečky, upleteme copánek a položíme ho nahoru po obvodu košíku. Zapíchneme uši připevněné na špejlích (nutno připravit aspoň tři dny předem aby ztuhly) a povrch košíku potáhneme kruhem zelené hmoty. Nakonec dozdobíme dopředu připravenými kopretinami.

Košík s kopretinami
Košík s kopretinami
Košík s kopretinami
Košík s kopretinami
Košík s kopretinami
Košík s kopretinami
Košík s kopretinami
Košík s kopretinami

Přidáno: 14.11.2009