Kulatý s květinami

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa, 6 lžic oleje

jahodová náplň: 250 g smetany ke šlehání, 50 g jahodového zeesanu + 63 g vody, 1 vanilkový cukr

čokoládová náplň: 500 g smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu + 500 g vody, 150 g hořké čokolády, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 lžíce kakaa

krém: 200 g másla, 4 lžíce nutelly

dále: jahodová marmeláda, rum, marcipán

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Pak ho vodorovně třikrát prokrojíme.

Jahodová náplň: Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přidáme smetanu a společně ušleháme dotuha.

Čokoládová náplň: Smetanu s vanilkovým cukrem a kakaem ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme, přidáme smetanu a společně ušleháme dotuha. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.

Spodní část korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a polovinou čokoládové náplně.

Přikryjeme druhou částí, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a jahodovou náplní.

Přiložíme třetí část, pokropíme rumem, potřeme marmeládou, druhou polovinou čokoládové náplně a přikryjeme poslední částí.

Dáme ztuhnout do ledničky.

Změklé máslo vyšleháme s nutellou na hladký nadýchaný krém. Tím potřeme celý dort a opět necháme ztuhnout.

Vychlazený ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem a libovolně dozdobíme.

Přidáno: 18.11.2016