Malá parádnice

Ingredience

světlé korpusy: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
hnědý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
jahodová náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 100 ml vody, 1 vanilkový cukr
čokoládová náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 100 g čokoládového zeesanu, 100 ml vody, 1 vanilkový cukr
krém: 250 g másla, 100 g vanilmixu, 150 ml šťávy z jahodového kompotu, 130 ml vody, 3 lžíce rumu, 4-5 lžic moučkového cukru
dále: 1 velká nebo dvě menší plechovky jahodového kompotu, 1 sklenička jahodové marmelády, rum, potahovací hmota (white icing)

Postup

Připravíme těsto na hnědý korpus a upečeme v kulaté formě o průměru 28 cm. Stejným způsobem připravíme světlé těsto. Malou část nalijeme do kulaté formy o průměru 16 cm, zbytek do formy, v níž se pekl korpus hnědý. Upečeme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Šlehačkové náplně: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, postupně vmícháme šlehačku a společně došleháme dotuha. Krém: vanilmix rozšleháme se šťávou, vodou a rumem. Necháme 10 minut postát. Zatím vyšleháme máslo s cukrem (cukru radši méně, vanilmix je sladký, nakonec možno přisladit) do pěny. Po lžících vešleháme vanilmix. Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme. Malý světlý také a navíc ho překrojíme na ploviny (viz foto). Dolní část hnědého korpusu pokropíme rumem a kompotovou šťávou a potřeme marmeládou. Na ni rozetřeme všechnu čokoládovou šlehačku. Přiložíme světlý korpus, rovněž prolijeme rumem a šťávou. Potřeme marmeládou a malou částí jahodové šlehačky. Na ni naskládáme jahody a přikryjeme zbytkem jahodové náplně. Přiložíme druhou část hnědého korpusu a lehce přitlačíme. Dáme ztuhnout do ledničky. Tři části malého korpusu prokapame rumem a šťávou a slepíme krémem. Postavíme do konečné polohy (viz foto) a celé potřeme krémem i zvenku. Dáme vychladit. Po ztuhnutí nazdobíme icingem jako kabelku. Vychlazený velký dort celý potřeme krémem zvenku a znovu dáme ztuhnout. Na boční stěnu přilepíme pruh icingu a na povrch položíme icingový "ubrus". Upravíme záhyby, na dort položíme kabelku a další předem připravené ozdoby.

Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice
Malá parádnice

Přidáno: 16.1.2010