Medvídek s dortíkem

Ingredience

větší korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 140 g mletých ořechů, 140 g hladké mouky
menší korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 80 g mletých ořechů, 80 g hladké mouky
1 náplň: 500 g másla, 5 lžic moučkového cukru (podle chuti), 200 g vanilmixu, 500 ml vody, 5 lžic rumu
2. náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g čokoládového zeesanu + 100 ml vody, cukr podle chuti
dále: višňový gel, rum, white icing

Postup

Upečeme dva kulaté ořechové korpusy, jeden o průměru 26 cm, druhý 18 cm. Necháme vychladnout. 1. náplň: máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Vanilmix zalijeme vodou a rumem, krátce prošleháme a po lžících zašleháme do másla. 2. náplň: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan zalijeme vodou a krátce prošleháme. Vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Osladíme podle chuti. Úplně vychladlé korpusy vodorovně dvakrát rozřízneme. První plát většího korpusu pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a rozetřeme vrstvu vanilkového krému. Přiložíme druhý plát, pokropíme rumem a rozetřeme vrstvu čokoládové šlehačky. Přiklopíme třetím plátem a celé potřeme shora i zboku vanilkovým krémem. Menší korpus naplníme stejně, jenom vynecháme višňový gel. Oba korpusy necháme pořádně ztuhnout v ledničce. Vychlazené korpusy potáhneme narůžovo obarveným icingem a znovu dáme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak je posadíme na sebe a dozdobíme předem připravenými ozdůbkami.

Medvídek s dortíkem
Medvídek s dortíkem
Medvídek s dortíkem
Medvídek s dortíkem
Medvídek s dortíkem
Medvídek s dortíkem

Přidáno: 24.10.2009