Mimoň

Ingredience

korpus: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 10 lžic oleje

náplň: 800 g smetany ke šlehání, 200 g čokoládového zeesanu + 200 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru

krém: 200 g másla, 3-4 lžíce nutelly

dále: rum, meruňková marmeláda, potahovací hmota, potravinářské barvy

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ke smetaně a došleháme dotuha.

Kropus třikrát prokrojíme. Prokapeme rumem, promažeme marmeládou a naplníme čokoládovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Máslo s nutellou ušleháme na hladký nadýchaný krém. Tímto krémem potřeme celý povrch dortu a znovu necháme ztuhnout.

Vychlazený dort potáhneme nažluto obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.

Mimoň
Mimoň
Mimoň

Přidáno: 14.11.2015