Opička s banánem
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g banánového zeesanu + 125 g vody, 100 g mléčné čokolády
krém: 100 g másla, 2 vrchovaté lžíce nutelly
dále: meruňková marmeláda, několik lžic mléka (nebo rumu), cca 1 kg marcipánu, potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 25 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do konzistence jogurtu. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme k němu smetanu a společně došleháme dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus dvakrát prokrojíme, pokapeme mlékem (rumem), promažeme marmeládou a naplníme banánovou šlehačkou. Dáme do ledničky ztuhnout na několik hodin.
Máslo s nutellou vyšleháme na jemný krém. Potřeme jím celý dort a po ztuhnutí v ledničce potáhneme obarveným marcipánem. Libovolně dozdobíme.
Přidáno: 6.12.2015