Ořechovo-karamelový klaun

Ingredience

korpus: 9 vajec, 300 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g mletých ořechů
dále: karamelová šlehačka, 200 g másla, 3-4 lžíce nutelly, falešný marcipán nebo jiná potahovací hmota

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vařečkou lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, potom zamícháme ořechy. Těsto urovnáme do kulaté formy (průměr 28 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 45 minut). Necháme vychladnout. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme karamelovou šlehačkou. Lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Zatím připravíme krém důkladným vyšleháním změklého másla s nutellou. Tímto krémem potřeme celý dort tenkou vrstvičkou, dáme pozor, abychom důkladně zatřeli ztuhlou karamelovou šlehačku. Vrátíme do ledničky na několik hodin, než krém pořádně ztuhne. Potom dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme. hmotnost: 3,5 kg

Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun
Ořechovo-karamelový klaun

Přidáno: 23.5.2009