Pokémon

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 20 g kakaa, 8 lžic oleje

vanilková náplň: 120 g vanilmixu, 300 ml vody, 2 lžíce rumu, 200 g smetany ke šlehání

čokoládová náplň: 90 g hořké čokolády, 400 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr

krém: 120 g másla, 3 lžíce nutelly

dále: pomerančová marmeláda, rum, marcipán, potravinářské barvy, jedlý obrázek, dekorgel

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Polovinu smetany (200 g) přivedeme k varu, nasypeme do ní rozlámanou čokoládu, odstavíme z plotny a mícháme, až se čokoláda zcela roztaví a vznikne hladká lesklá hmota. Po vychladnutí ji uložíme do ledničky, nejméně na 12 hodin.

Vanilmix s vodou a rumem důkladně prošleháme (stačí ruční metličkou) a necháme 10 minut ztuhnout. Smetanu ušleháme, přidáme k vanilmixu a společně krátce elektrickým šlehačem prošleháme, aby se všechno spojilo dohromady.

K vychlazené čokoládové hmotě přilejeme zbylých 200 g smetany, přidáme vanilkový cukr a elektrickým šlehačem dohromady vyšleháme na hladký krém.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní díl pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Na ni rovnoměrně rozetřeme čokoládovou náplň.

Přikryjeme ji prostřední částí korpusu, opět ho pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Na ni natřeme vanilkovou náplň a přikryjeme třetí částí korpusu.

Všechno lehce stlačíme, uložíme do ledničky a zatížíme prkénkem.

Zatím ušleháme máslo s nutellou na hladký nadýchaný krém. Tím potřeme celý dort zvenku a necháme v ledničce pořádně vychladit a ztuhnout.

Vychlazený dort potáhneme obarveným marcipánem, dekorgelem přilepíme obrázek a libovolně dozdobíme.

Přidáno: 5.8.2018