Pokémon
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 20 g kakaa, 8 lžic oleje
vanilková náplň: 120 g vanilmixu, 300 ml vody, 2 lžíce rumu, 200 g smetany ke šlehání
čokoládová náplň: 90 g hořké čokolády, 400 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr
krém: 120 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: pomerančová marmeláda, rum, marcipán, potravinářské barvy, jedlý obrázek, dekorgel
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Polovinu smetany (200 g) přivedeme k varu, nasypeme do ní rozlámanou čokoládu, odstavíme z plotny a mícháme, až se čokoláda zcela roztaví a vznikne hladká lesklá hmota. Po vychladnutí ji uložíme do ledničky, nejméně na 12 hodin.
Vanilmix s vodou a rumem důkladně prošleháme (stačí ruční metličkou) a necháme 10 minut ztuhnout. Smetanu ušleháme, přidáme k vanilmixu a společně krátce elektrickým šlehačem prošleháme, aby se všechno spojilo dohromady.
K vychlazené čokoládové hmotě přilejeme zbylých 200 g smetany, přidáme vanilkový cukr a elektrickým šlehačem dohromady vyšleháme na hladký krém.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní díl pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Na ni rovnoměrně rozetřeme čokoládovou náplň.
Přikryjeme ji prostřední částí korpusu, opět ho pokropíme rumem a potřeme marmeládou. Na ni natřeme vanilkovou náplň a přikryjeme třetí částí korpusu.
Všechno lehce stlačíme, uložíme do ledničky a zatížíme prkénkem.
Zatím ušleháme máslo s nutellou na hladký nadýchaný krém. Tím potřeme celý dort zvenku a necháme v ledničce pořádně vychladit a ztuhnout.
Vychlazený dort potáhneme obarveným marcipánem, dekorgelem přilepíme obrázek a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 5.8.2018