S miminkem - Davídek
Ingredience
světlý korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 4 lžíce oleje
hnědý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 125 g fondu s příchutí vaječný likér (ochucený ztužovač šlehačky)
krém: 250 g másla, 50 g vanilmixu, 2 sáčky vanilkového cukru
dále: rum, malinový gel, obarvená modelovací hmota na potažení a na ozdoby
Postup
Oba korpusy upečeme ve formě o průměru 28 cm a necháme vychladnout.
Hnědý korpus uprostřed vodorovně rozkrojíme.
Smetanu ušleháme. Likérový fond rozmícháme se 100 ml studené vody a po částech do něho vmícháme ušlehanou smetanu.
Spodní část hnědého korpusu pokropíme rumem a potřeme tenkou vrstvou malinového gelu. Na něj rozetřeme polovinu šlehačkové náplně.
Přiložíme světlý korpus a postup zopakujeme. Nakonec přiklopíme druhou částí hnědého korpusu, lehce přimáčkneme a dáme vychladit do ledničky.
Zatím připravíme krém: vanilmix zalijeme 150 ml studené vody, rozšleháme metličkou a necháme 10 minut ztuhnout. Pak k němu přidáme změklé máslo, cukr a elektrickým šlehačem šleháme až krém zesvětlá a nabude.
Celou plochu vychlazeného dortu potřeme krémem a znovu dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlý dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a ozdobíme.
Přidáno: 23.3.2012