Pro malého hokejistu

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky

náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g jahodového zeesanu + 120 ml vody

krém: 150 g másla, 50 g vanilmixu + 150 ml vody, 3 lžíce moučkového cukru, 3-4 lžíce nutelly

dále: rum, 2 plechovky jahodového kompotu, borůvkový gel, modelovací a potahovací hmota (zde smartflex velvet), potravinářské barvy

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Kompot scedíme a připravíme jahodovou šlehačku.

Korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme jahodovou šťávou a rumem, pomažeme tenkou vrstvou borůvkového gelu a naplníme jahodovou šlehačkou a okapanými jahodami. Dáme ztuhnout do ledničky.

Vanilmix zalijeme vodou a lžící rumu, rozmícháme a necháme 10 minut ustát. Pak přidáme změklé máslo, nutellu, cukr podle chuti a vyšleháme na hladký lehký krém.

Tímto krémem pomažeme celý dort zvenku a necháme pořádně vychladit.

Ztuhlý vychlazený dort potáhneme obarveným smartflexem a libovolně dozdobíme.

Pro malého hokejistu
Pro malého hokejistu
Pro malého hokejistu

Přidáno: 18.5.2012