Pro pana doktora
Ingredience
korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 180 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 ml vody, 100 g hořké čokolády
krém: 100 g másla, 2-3 lžíce nutelly
dále: višňový gel, rum, potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Dortový korpus upečeme ve formě o průměru 23 cm. Necháme vychladnout.
Připravíme jogurtovou šlehačku a vmícháme do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Studený korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme višňovým gelem a naplníme šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s nutellou vyšleháme do hladké pěny a potřeme jí celý povrch dortu. Znovu dáme pořádně vychladit.
Ztuhlý vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 15.2.2011