Pro tenistu

Ingredience

světlý kropus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky,
na jeden tmavý korpus (budeme potřebovat dva): 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 110 g hladké mouky, 10 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody
krém: 200 g másla, 4 lžíce meruňkové marmelády
dále: rum, višňový gel, 2 plechovky mandarinkového kompotu, modelovací hmota (zde falešný marcipán a white icing)

Postup

Těsto na jednotlivé korpusy připravíme podle receptu na dortový korpus a upečeme na plechu o rozměrech 39 x 26 cm. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan zalijeme vodou a ruční metličkou krátce prošleháme. Přidáme smetanu a všechno dohromady vyšleháme dotuha. Pokud hmota není dostatečně tuhá ani po vyšlehání, nevadí, dáme na chvíli do ledničky (hlídat, ať neztuhne moc). Jeden hnědý piškotový plát pokropíme rumem (nebo šťávou z kompotu, případně možno zkombinovat), a rozetřeme na něj 3-4 lžíce šlehačkového krému. Na něj naskládáme scezené okapané mandarinky a potřeme silnější vrstvou šlehačky tak, aby nám jí zbylo přibližně polovina z celkového množství. Přiložíme světlý plát těsta a opět pokropíme rumem a mandarinkovou šťávou. Na něj natřeme všechnu zbylou šlehačku. Druhý hnědý plát opět pokropíme a rozetřeme na něj asi 4 lžíce višňového gelu. Tento plát přiložíme na šlehačku gelem dolů (čistou stranou nahoru). Celý dort lehce zatížíme deskou a uložíme do ledničky ztuhnout. Zatím připravíme krém tak, že důkladně vyšleháme máslo s marmeládou. Ztuhlý dort z ledničky opatrně překlopíme "vzhůru nohama" na podnos na kterém bude dort stát (tím docílíme absolutně rovného povrchu dortu). Pak celý dort potřeme krémem (boky i povrch) a dáme znovu ztuhnout. Pořádně ztuhlý dort potáhneme falešným marcipánem a libovolně dozdobíme.

Pro tenistu
Pro tenistu
Pro tenistu
Pro tenistu

Přidáno: 4.7.2009