S drakem

Ingredience

korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
krém: karamelový
dále: falešný marcipán, potravinářské barvy, rum, kamínky - bonbóny

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a pak po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (asi 30 minut). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, pokropíme rumem, potřeme krémem, přiklopíme horní polovinu a celý dort potřeme krémem zboku i shora. V ledničce necháme ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme falešným marcipánem, na povrch přilepíme draka vymodelovaného též z falešného marcipánu a libovolně dozdobíme.

S drakem
S drakem
S drakem

Přidáno: 22.11.2008