S jedlou fotografií

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, višňový gel (cca 8 lžic), broskvový kompot
dále: potahovací hmota, jedlá fotografie, decorgel, trochu pudinkového krému

Postup

Upečeme korpus a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan smícháme s vodou a prošleháme (ruční metličkou). Obě hmoty smícháme a společně vyšleháme dotuha. Korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Spodní část prokapeme kompotovou šťávou, potřeme višňovým gelem a natřeme polovinu šlehačky. Přiklopíme druhou částí korpusu, prolijeme šťávou, natřeme část šlehačky, poklademe pokrájenými broskvemi a přikryjeme zbytkem šlehačky. Přiložíme poslední díl korpusu, lehce přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort potřeme zboku i shora slabou vrstvičkou krému a opět dáme vychladit. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a decorgelem přilepíme fotografii. Potřeme ji gelem i shora a olemujeme krémem. Dort libovolně dozdobíme.

S jedlou fotografií
S jedlou fotografií
S jedlou fotografií

Přidáno: 20.12.2009