S koníkem

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 290 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku
náplň: 300 g jogurtového zeesanu, 600 ml smetany ke šlehání, 600 ml vody, višňový gel, 50 g hořké čokolády, 50 g tyčinky margot
krém: 250 g másla, 5 lžic nutelly
dále: rum, white icing, jedlá fotografie, dekor gel

Postup

Připravíme těsto podle receptu na korpus a upečeme ho ve čtvercové formě o straně 25 cm. Necháme vychladnout. 2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se 2 lžícemi rumu a 4 lžícemi vody. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme k němu smetanu, promícháme a společně krátce prošleháme. Rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny vešleháme 3 lžíce višňového gelu, do druhé vmícháme obě nastrouhané čokolády. Korpus vodorovně rozkrojíme na tři části. Spodní část potřeme polovinou rozmixované směsi a chvíli necháme vsáknout. Pak na korpus rozetřeme několik lžic višňového gelu a na něj višňovou šlehačku. Přikryjeme druhou částí korpusu a lehce přitlačíme. Korpus potřeme druhou polovinou rozmixované směsi a po vsáknutí rozetřeme šlehačku s čokoládou. Přiložíme třetí část korpusu a znovu lehce přitlačíme. Náplň která případně na bocích vyleze opatrně setřeme nožem. Celé uložíme do ledničky ztuhnout. Máslo s nutellou vyšleháme do hladkého krému a potřeme jím celý vychlazený dort ze všech stran. Opět necháme v ledničce ztuhnout. Dobře vychlazený a ztuhlý dort potáhneme rozváleným white icingem (nebo jinou modelovací hmotou), dekor gelem přilepíme fotografii, potřeme ji gelem i shora a dort libovolně dozdobíme.

S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem
S koníkem

Přidáno: 27.6.2009