S lekníny a rybičkami

Ingredience

korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 330 g hladké mouky, 30 g kakaa
likérová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 125 g likérového ztužovače + 100 g vody
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g čokoládového ztužovače lilly + 130 g vody
krém: 200 g másla, 50 g vanilmixu + 130 g vody + 2 lžíce rumu, 2-3 lžíce moučkového cukru
dále: borůvkový gel, rum, potahovací a modelovací hmota (zde smartflex velvet), modelovací čokoláda

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Šlehačkové náplně připravíme tak, že smetanu ušleháme do polotuha, ztužovač rozšleháme ruční metličkou s vodou, po částech vmícháme smetanu a elektrickým šlehačem došleháme dotuha.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Piškot pokropíme rumem, obě patra promažeme borůvkovým gelem, jedno naplníme likérovou a jedno čokoládovou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Vanilmix rozmícháme s vodou a rumem a necháme 10 minut ztuhnout. Přidáme podle chuti cukr, změklé máslo a společně vyšleháme na hladký krém.

Máslovým krémem pomažeme celý povrch dortu a necháme pořádně ztuhnout.

Vychlazený ztuhlý dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a dozdobíme vyrobenými ozdobami. Číslo a rybičky jsou z modelovací čokolády.

S lekníny a rybičkami
S lekníny a rybičkami
S lekníny a rybičkami
S lekníny a rybičkami
S lekníny a rybičkami

Přidáno: 4.8.2012