S medvídkem

Ingredience

kopusy: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 125 g vody, 2 sáčky vanilkového curu
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g banánového zeesanu, 125 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, několik lžic karamelového salka (podle chuti)
dále: jahodový kompot, potahovací a modelovací hmota (smartflex velvet)

Postup

Připravíme těsto na korpus. Malou část nalijeme do čtveraté formy 15x15 cm, zbytek do čtveraté formy 25x25 cm. Upečeme a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Velký korpus dvakrát prokrojíme. Malý korpus prokrojíme jednou a celý rozpůlíme po úhlopříčce (vzniknou 4 trojúhelníky, které pak naskládáme všechny na sebe).

Ze šlehačky a zeesanu připravíme náplně.

Změklé máslo důkladně vyšleháme se salkem, musí mít stejnou teplotu jako máslo.

Scezené jahody pokrájíme na kousky a zamícháme do jahodové šlehačky.

Korpusy postupně prokapeme šťávou z kompotu a promažeme střídavě jahodovou a banánovou náplní.

Po ztuhnutí v ledničce oba korpusy pomažeme tenkou vrstvou karamelového krému a znovu dáme chladit.

Ztuhlé vychlazené korpusy potáhneme obarvenou potahovou hmotou a libovolně dozdobíme.

S medvídkem
S medvídkem
S medvídkem
S medvídkem

Přidáno: 20.9.2012