S medvídkem
Ingredience
kopusy: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky
jahodová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 125 g vody, 2 sáčky vanilkového curu
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g banánového zeesanu, 125 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 200 g másla, několik lžic karamelového salka (podle chuti)
dále: jahodový kompot, potahovací a modelovací hmota (smartflex velvet)
Postup
Připravíme těsto na korpus. Malou část nalijeme do čtveraté formy 15x15 cm, zbytek do čtveraté formy 25x25 cm. Upečeme a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).
Velký korpus dvakrát prokrojíme. Malý korpus prokrojíme jednou a celý rozpůlíme po úhlopříčce (vzniknou 4 trojúhelníky, které pak naskládáme všechny na sebe).
Ze šlehačky a zeesanu připravíme náplně.
Změklé máslo důkladně vyšleháme se salkem, musí mít stejnou teplotu jako máslo.
Scezené jahody pokrájíme na kousky a zamícháme do jahodové šlehačky.
Korpusy postupně prokapeme šťávou z kompotu a promažeme střídavě jahodovou a banánovou náplní.
Po ztuhnutí v ledničce oba korpusy pomažeme tenkou vrstvou karamelového krému a znovu dáme chladit.
Ztuhlé vychlazené korpusy potáhneme obarvenou potahovou hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 20.9.2012