S tygříkem
Ingredience
hnědý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa
oranžový korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky, oranžové potravinářské barvivo
náplň: 1 l smetany ke šlehání, 200 g čokoládového ztužovače lilly + 280 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém na obmazání: 200 g másla, 4-5 lžic nutelly
dále: rum, meruňkový gel, modelovací a potahovací hmota, potravinářské barvy, modelovací čokoláda
Postup
Oba korpusy upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Hnědý korpus vodorovně rozpůlíme.
Smetanu s cukrem ušleháme do polotuha. Ztužovač rozšleháme s vodou, vmícháme smetanu a došleháme dotuha.
Polovinu hnědého korpusu pokropíme rumem, potřeme vrstvou meruňkového gelu a rozetřeme polovinu čokoládové šlehačky.
Přiložíme oranžový korpus, postup zopakujeme a přikryjeme druhou polovinou hnědého korpusu.
Dort lehce stiskneme a uložíme do ledničky ke ztuhnutí, v ledničce můžeme zatížit prkénkem.
Změklé máslo vyšleháme s nutellou na hladký krém. Tím obmažeme ztuhlý dort ze všech stran a znovu dáme vychladit.
Ztuhlý vychlazený dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a dozdobíme vymodelovanými ozdobami.
Přidáno: 5.7.2012