Simpsonovi

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 180 g mletých vlašských ořechů, 200 g hladké mouky, 8 lžic oleje

náplň: 500 g smetany ke šlehání, 200 g čokoládového zeesanu + 200 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru

krém: 200 g másla, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1 sáček vanilkového cukru

dále: meruňková marmeláda, rum, marcipán, potravinářské barvy, obrázek na jedlém papíru, decor gel

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Krátce do něho zašleháme nejdříve žloutky a pak olej.

Do této pěny zlehka vmícháme vařečkou mouku smíchanou s ořechy.

Těsto urovnáme do formy (průměr 26 cm) s dnem vyloženým papírem na pečení.

Pečeme při 190°C asi 35 minut (zkusíme špejlí). Upečený korpus necháme důkladně vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušeháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou dohladka a přidáme ke smetaně. Společně došleháme dotuha.

Korpus vodorovně dvakrát rozkrojíme.

Spodní část pokapeme rumem, potřeme marmeládou a natřeme polovinou čokoládové šlehačky.

Přiložíme druhou část korpusu a postup zopakujeme.

Nahoru položíme zbývající část korpusu, lehce přilačíme a dort dáme ztuhnout do ledničky.

Zatím ušleháme změklé máslo s marmeládou a vanilkovým cukrem na lehký nadýchaný krém. Tím potřeme celý dort zvenku a znovu necháme vychladit a ztuhnout.

Pořádně ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem.

Na potažený dort položíme obrázek, který chceme použít, a několika vpichy párátkem si označíme místo, které bude zakrývat. Obrázek sejmeme a označené místo potřeme decor gelem. Na něj pak obrázek přiložíme a rukou dobře uhladíme a přitlačíme k dortu.

Okraje obrázku "zatížíme" proužkem marcipánu (obrázek by se mohl na okrajích zvedat) a dort libovolně dozdobíme.

Přidáno: 28.10.2018