Srdce s motýlem
Ingredience
korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 330 g hladké mouky, 30 g kakaa
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu + 500 ml vody, 8-10 lžic malinového gelu, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
krém: 200 g másla, 5-6 lžic nutelly
dále: rum (cca 150 ml), potahovací hmota
Postup
Upečeme korpus v srdcové formě (30 cm) a necháme vychladnout.
Studený korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem a naplníme jogurtovou šlehačkou, do které zašleháme malinový gel a nakonec vařečkou vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. Naplněný dort necháme ztuhnout.
Změklé máslo vyšleháme s nutellou do pěny a tímto krémem potřeme celý dort zvenku.
Vychlazený ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 28.12.2012