Tenisová raketa
Ingredience
světlý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
tmavý korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
krém: 500 g másla, 100 g vanilmixu, 1 plechovka salka
dále: rum, broskvový kompot, modelovací a potahovací hmota (white icing)
Postup
Každý korpus upečeme na velkém plechu a necháme vychladnout.
Salko uvaříme 90 minut i s plechovkou minimálně den dopředu a necháme vychladnout.
Vanilmix zalijeme 300 ml vody, rozšleháme a necháme 10 minut ztuhnout.
Máslo důkladně našleháme do pěny. Po lžících vešleháváme zkaramelizované salko a pak vanilmix. Vyšleháme do hladkého krému.
Z každého korpusu vykrojíme podle šablony tvar rakety. Z odkrojků vytvoříme ještě jeden stejný tvar, který bude v dortu tvořit prostřední vrstvu.
Korpusy pokropíme rumem, promažeme krémem a proložíme na plátky pokrájenými broskvemi. Zatížíme a dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazený dort potřeme zbytkem krému ze všech stran a znovu dáme ztuhnout.
Potahovou hmotu obarvíme na požadovanou barvu a dort potáhneme. Z modelovací hmoty vytvoříme vnější rám tenisové rakety a položíme na dort. Z bílé hmoty vyválíme tenké válečky, které tvoří výplet rakety. Lepíme k sobě vodou (stačí lehce navlhčit).
Přidáno: 26.2.2011