Tiramisu řez

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule), 240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g zeesanu s příchutí tiramisu, 125 ml vody, 100 g tyčinky ledové kaštany
dále: šálek uvařené kávy, likér amaretto, potahovací hmota (zde white icing obarvený kakem)

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme žloutky a kávu, olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut). Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme společně dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany. Vychladlý plát rozřežeme na tři stejné díly. Jeden díl pokropíme kávou smíchanou s likérem (podle chuti) a potřeme menší polovinou šlehačky. Přiložíme druhou část a postup zopakujeme. Trochu šlehačky si necháme bokem. Přikryjeme třetím dílem, lehce přitlačíme, opět ho pokropíme a celý moučník potřeme ze všech stran odloženou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý a vychlazený řez potáhneme a libovolně dozdobíme.

Tiramisu řez
Tiramisu řez
Tiramisu řez
Tiramisu řez

Přidáno: 1.9.2009