Veselý klaun
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 20 g kakaa, 8 lžic oleje
náplň: 600 ml smetany ke šlehnání, 120 g jahodového zeesanu + 120 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 150 g másla, 2 lžíce nutelly
dále: višňová marmeláda, rum, marcipán, potravinářské barvy, jedlý obrázek, decor gel
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm a necháme vychladnout.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme k němu po částech smetanu a došleháme dotuha.
Korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé pláty postupně pokropíme rumem, potřeme marmeládou a jahodovou šlehačkou.
Lehce stlačíme a necháme v ledničce ztuhnout.
Změklé máslo s nutellou ušleháme na hladký nadýchaný krém. Tím potřeme celý dort zvenku a opět necháme vychladit.
Ztuhlý dort potáhneme marcipánem.
Decor gelem přilepíme obrázek a obarveným marcipánem dort dozdobíme.
Přidáno: 17.11.2018