Vláček náklaďáček

Ingredience

světlý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, 3 lžíce oleje - to všechno dvakrát
hnědý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 1 vrchovatá lžíce kakaa + hladké mouky tolik, aby jí bylo dohromady s kakaem 120 g
dále: dvě dávky krému z vanilmixu, ořechová nádivka do dortu, rum, 3 lžíce meruňkové marmelády, marcipán ze salka, mleté ořechy
vláček: miňonky, marcipán, různé bonbónky

Postup

Světlý korpus: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom vešleháme žloutky a pomalu tenkým pramínkem přiléváme za stálého šlehání olej. Důkladně vyšleháme a vařečkou zlehka vmícháme mouku. Nalijeme do kulaté formy (průměr 30 cm) vyložené papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C asi 15 minut). Takové korpusy upečeme dva. Hnědý korpus upečeme úplně stejně, mouku před vmícháním do vaječné pěny smícháme s kakaem. Upečené korpusy necháme vychladnout. Hnědý korpus pokropíme rumem a potřeme vrstvou krému. Přiložíme světlý korpus. Ten opět pokropíme rumem a potřeme tence marmeládou. Na marmeládu rovnoměrně naneseme ořechovou náplň a tu potřeme krémem. Přiložíme druhý světlý korpus. Celý dort potřeme krémem ze všech stran a necháme v ledničce ztuhnout. Z rozváleného obarveného marcipánu vykrojíme kruh a položíme na dort. Z jiné barvy vykrojíme "koleje" (viz foto). Boky dortu oblepíme ozdobně vykrojeným pruhem marcipánu a zbývající plochu obalíme mletými ořechy. Na koleje naskládáme vláček s nákladem a dozdobíme obarveným krémem. Vláček vyrobíme z miňonek které obalíme proužky marcipánu.

Vláček náklaďáček
Vláček náklaďáček
Vláček náklaďáček
Vláček náklaďáček
Vláček náklaďáček
Vláček náklaďáček
Vláček náklaďáček

Přidáno: 24.5.2008