Vlajka
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g banánového zeesanu, 1 vanilkový cukr, 100 g čokolády
krém: 60 g másla, 1-2 lžíce nutelly
dále: rum, potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v menším hlubším plechu. Necháme vychladnout.
Připravíme banánovou šlehačku a vmícháme do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus rozkrojíme na poloviny a každou vodorovně jednou prokrojíme.
Části korpusu pokropíme rumem a promažeme náplní (použila jsem jen tři díly korpusu). Uložíme do ledničky.
Máslo vyšleháme s nutellou a tímto krémem potřeme celý dortík ze všech stran.
Po důkladném ztuhnutí krému v ledničce dort potáhneme namodro obarvenou potahovací hmotou a doplníme hvězdičkami, vykrájenými ze žluté hmoty.
Přidáno: 28.9.2010