Vlajka

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku

náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g banánového zeesanu, 1 vanilkový cukr, 100 g čokolády

krém: 60 g másla, 1-2 lžíce nutelly

dále: rum, potahovací hmota (white icing)

Postup

Korpus upečeme v menším hlubším plechu. Necháme vychladnout.

Připravíme banánovou šlehačku a vmícháme do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Korpus rozkrojíme na poloviny a každou vodorovně jednou prokrojíme.

Části korpusu pokropíme rumem a promažeme náplní (použila jsem jen tři díly korpusu). Uložíme do ledničky.

Máslo vyšleháme s nutellou a tímto krémem potřeme celý dortík ze všech stran.

Po důkladném ztuhnutí krému v ledničce dort potáhneme namodro obarvenou potahovací hmotou a doplníme hvězdičkami, vykrájenými ze žluté hmoty.

Vlajka
Vlajka

Přidáno: 28.9.2010