Vojtíšek

Ingredience

korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 2 lžičky instantní kávy (prášek nebo granule), 200 g hladké mouky
náplň: 100 g čokoládového zeesanu, 100 g vody, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr
krém: 100 g másla, 2 vanilkové cukry, 1 porce kapučína (prášek)
dále: višňový gel, rum, potahovací hmota (white icing nebo jiná)

Postup

Upečeme korpus, kávu do těsta vešleháme společně se žloutky. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme ruční metličkou, postupně vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a natřeme polovinu čokoládové šlehačky. Přiložíme druhou část, pokropíme rumem a natřeme zbytek šlehačky. Přiklopíme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s cukrem a kapučínem důkladně vyšleháme do pěny. Tímto krémem potřeme celý dort zvenku a po vychlazení a ztuhnutí potáhneme white icingem. Libovolně dozdobíme.

Vojtíšek
Vojtíšek
Vojtíšek
Vojtíšek

Přidáno: 29.12.2009