Výtečníci

Ingredience

korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 340 g hladké mouky, 20 g kakaa
náplň: 500 g smetany ke šlehání, 125 g ztužovače s příchutí vaječný likér, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 150 g másla, 4 lžíce nutelly
dále: džem z lesního ovoce, rum, potahovací a modelovací hmota (white icing)

Postup

Korpus upečeme ve formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé pláty pokropíme rumem, potřeme džemem a naplníme ochucenou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Náplň: Smetanu ušleháme do polotuha. Ztužovač rozmícháme se 100 ml vody, přidáme ke smetaně a všechno společně ušleháme dotuha.

Krém: Změklé máslo společně s nutellou vyšleháme na hladký krém.

Ztuhlý dort potřeme ze všech stran krémem a znovu dáme vychladit. Pak potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.

Výtečníci
Výtečníci
Výtečníci
Výtečníci
Výtečníci
Výtečníci
Výtečníci

Přidáno: 25.6.2015