Žabí princ

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, 1 vanilkový cukr, 100 g čokolády
krém: 150 g másla, 3 lžíce nutelly
dále: šťáva z mandarinkového kompotu, potahovací hmota (white icing)

Postup

Upečeme korpus v kruhové formě o průměru 26 cm. Necháme vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme smetanu a elektrickým šlehačem došleháme dotuha a vařečkou vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. Je-li hmota řídká, dáme na chvíli do ledničky. Korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Pláty pokapeme mandarinkovou šťávou a dort naplníme náplní. Po zatuhnutí náplně v ledničce celý dort potřeme tenkou vrstvou krému, který získáme důkladným vyšleháním másla s nutellou. Dáme pořádně ztuhnout do ledničky. Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ
Žabí princ

Přidáno: 18.7.2009