Zahrádka

Ingredience

těsto: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 5 lžic oleje
krém: kapučínový krém
dále: několik lžic rumu, marcipán ze salka, čokoládová maršmelounová hmota

Postup

Těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (při 180 - 190°C asi 30 minut). Necháme vychladnout. Studený korpus dvakrát vodorovně prokrojíme. Každý plát pokapeme rumem, potřeme krémem (stačí ho udělat z 250 g másla) a korpus složíme dohromady. Celý potřeme krémem a dáme vychladit. Vychlazený korpus potáhneme zeleným marcipánem a z čokoládové maršmelounové hmoty vytvoříme plot (jednotlivé kousky plotu jsem přilepovala k dortu bílkem). Necháme zaschnout a povrch dortu ozdobíme marcipánovými kytičkami, které "sázíme" do malých hromádek krému.

Zahrádka
Zahrádka
Zahrádka
Zahrádka
Zahrádka

Přidáno: 23.11.2007