Zelený dort

Ingredience

těsto: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 390 g hladké mouky, 10 g kakaa, 10 lžic oleje

náplň: 1 l smetany ke šlehání, 200 g banánového zeesanu + 250 g vody, 4 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády

krém: 200 g másla, 4 lžíce nutelly

dále: rum, meruňková marmeláda, obarvený marcipán

Postup

Korpus upečeme ve formě 30x30 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme.

Připravíme banánovou slehačku.

Pláty korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a naplníme šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

Změklé máslo ušleháme s nutellou na hladký krém a potřeme jím celý dort zvenku.

Po ztuhnutí krému dort potáhneme marcipánem a libovolně dozdobíme.

Přidáno: 26.6.2016